2024. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: történész

38 cikk 1/4 oldal

Erdély még rejt titkokat

Pesten született, de Erdélybe lett szerelmes: Kós Károly-monográfiával kezdte a munkásságát, kutatásai miatt ki is tiltották Romániából a 80-as években.

Nem élte meg, amit megjósolt: Trianont

Tisza István mindenekelőtt magyar politikus volt, aki a nemzeti érdekek vállalását és keresztülvitelét tartotta fontosnak – mondta Szidiropulosz Archimédesz történész.

Mártírhalál krisztusi korban

Miért van még mindig annyi megválaszolatlan kérdés a legjelentősebb erdélyi 1956-os megmozdulásnak minősített mozgalom történetében?

A magyar feltámadás reményében

Horthy Miklós nevéhez fűződik a Nemzeti Hadsereg fővezérsége, a két világháború közötti Magyarország stabilitásának megteremtése és a trianoni diktátum revíziója.

Raffay Ernő: Erdély nincs elveszve

Ha az országcsonkítás 98. évfordulóján erős magyar lélekkel mondjuk ki a nemzeti összetartozást, akkor nemzetünk mögött a véres, de csodálatos történelmünk, előttünk pedig a rejtélyes, ám megnyerhető jövő áll.

Az a magyar, akinek fáj Trianon

Mohács óta nem történt olyan tragédia a magyar nemzet életében, mint a trianoni döntés, amelyet nem lehet elfelejteni – mondta a történész.

Történész: a forradalom előzményei a reformkorban keresendők

A március 15-ei forradalom előzményei a reformkorban keresendők, amikor egy egész politikusgeneráció dolgozott azon, hogy létrehozzon egy programot, amely mögé az ország népessége be tud állni - mondta el Kedves Gyula történész az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.
38 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.