2024. február 22., csütörtök, Gerzson napja

Címke: történelmi film

9 cikk 1/1 oldal

Mozis pofon a szerbektől

Hétévnyi huzavona után az idén novemberre elkészült a valaha volt leglátványosabb szerb történelmi nagyjátékfilm, az I. Péter király című alkotás.

Trezorba zárt forradalom

A sztálinista meggyőződésű lesittelt bankrabló a szovjet katonáknak és az 1956-os forradalom végnapjaiban felocsúdó államvédelmisnek segít feltörni egy trezort, amelyben egy forradalmár bújt meg.

Sokan irigykedtek rám

– Mindenki előre érezte, mi több, tudta, hogy ez egy korszakos film lesz – mondta Kovács István, aki Kárpáthy Zoltán és Bornemissza Gergely szerepével örökre beírta a nevét a magyar filmtörténetbe.

Holnap moziba, holnapután háborúba mennek a fiúk

Lengyelország területe 1795 és 1918 között az orosz, a porosz és a Habsburg Birodalom között volt felosztva, és ez az állapot csak 1918-ban, az első világháború végén szűnt meg.

Trükkvihar

Újragondolták William Wyler 1959-es, 11 Oscar-díjjal, nagy ívű alakításokkal és mély spiritualitással büszkélkedő klasszikusát.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.