2024. április 16., kedd, Csongor napja

Címke: török

113 cikk 1/12 oldal

Merkel finoman dorgálta meg Erdogant

Ellentmondásokkal teli nyilatkozatok és egy, a sajtószabadságot firtató incidens jellemezte leginkább a török elnök és a német kancellár pénteki találkozóját.

Mesut Özil, a legtörökebb német labdarúgó

A német válogatott labdarúgó botránya az ország futballszövetségéig, majd a parlamentig is eljutott, ahogy Törökország is kivette a részét a szócsatából.

Elraboltak egy török tanárt Mongóliában, a repülőtéren szabadították ki

A mongol hatóságoknak egy repülőjárat feltartóztatásával sikerült kiszabadítaniuk egy elhurcolt török tanárt az ulánbátori Dzsingisz Kán nemzetközi repülőtéren – közölte szombatra virradóra a helyi sajtó, illetve a török állampolgár családja és barátai a közösségi médiában.

Török és kanadai helyszínek is felkerültek a világörökségi listára

Hat újabb helyszínt, köztük a törökországi Göbekli Tepét, a világ legrégebbi ismert, mintegy 12 ezer éves templomát és a kanadai Pimacsiowin Aki nagy kiterjedésű boreális erdőt (tajga) is felvette a világörökségi listára az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) a bahreini Manámában ülésező illetékes bizottsága.
113 cikk 1/12 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.