2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: török líra

13 cikk 1/2 oldal

Fordulatok a világ pénzpiacain

Az üzleti szereplők sohasem hihetik azt, hogy mindenre felkészültek. Előre nem látható gazdasági és politikai fejlemények egész sorozata állította kihívás elé 2018-ban a pénzpiaci szereplőket.

Mentőövet kapott tegnap a török fizetőeszköz

Az Európai Központi Bank tegnap a várakozásoknak megfelelően csökkentette eszközvásárlási programjának keretét, azonban nem adott konkrét befejezési időpontot.

Tovább gyengült a török líra

Tovább gyengült a török líra, értékének közel 5 százalékát veszítette el a dollárral szemben hétfőn, miután a török piacokon újra megindult a kereskedés a muzulmán böjti hónapot, a ramadánt lezáró egyhetes áldozati ünnep (íd al-adha) végeztével.

Erdogan: a török líra árfolyamának zuhanása az ország elleni „politikai összeesküvés”

A török pénznem, a líra árfolyamának zuhanása logikus érvekkel nem magyarázható, az egy Törökország elleni „politikai összeesküvés” eredménye – jelentette ki vasárnap Recp Tayyip Erdogan török elnök, aki a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) Trabzon tartományi székhelyén, a Fekete-tenger partján fekvő Trabzon városban.

Törökország állampolgárságot adhat a külföldi nagybefektetőknek

Ankara állampolgárságot adhat azoknak a külföldieknek, akik legalább 2 millió dollárt fektetnek be vagy legalább 1 millió dollárért vásárolnak ingatlant Törökországban úgy, hogy azt három évig nem adják el – írta a hivatalos török kormányzati közlöny csütörtökön.

Történelmi mélyponton a török líra

Történelmi mélypontra került a török líra a dollárral szemben kedden. A török jegybank intézkedéseket jelentett be a líra további gyengülésének megakadályozására.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.