2024. május 27., hétfő, Hella napja

Címke: Török Áramlat

20 cikk 1/2 oldal

A Török Áramlat sem tetszik Brüsszelnek

Amennyiben a vezetékrendszer üzemeltetési feltételei nem felelnek meg az Európai Bizottság előírásainak, Brüsszel leállíthatja a projektet, ahogyan tette ezt négy évvel ezelőtt a Déli Áramlat esetében.

Mérföldkő a Török Áramlat építésében

A csőfektetési kampány kezdete óta a két vezetékből összesen már 1161 kilométer tengeri gázvezeték épült meg, ami a teljes hossz 62 százaléka.

Dél felől is érkezhet gáz Magyarországra

A déli gázfolyosóhoz való csatlakozás legreálisabb forgatókönyve az együttműködés az orosz állami energia­vállalattal, amely megkezdte a Török Áramlat vezeték építését.

Oroszország garantálja hazánk gázellátását

Nem gazdasági problémákat nem lehet gazdasági kérdésként kezelni, mert annak mindenki megissza a levét – mondta Orbán Viktor a Vlagyimir Putyinnal folytatott tanácskozást követően.

Lavrov: a Török Áramlat továbbépítéséhez írásos EU-garancia kell

Oroszország csak azután lesz hajlandó továbbépíteni a Török Áramlat második ágát, ha azzal összefüggésben írásos garanciát kap az Európai Uniótól – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Európai Üzleti Egyesület tagjai számára megtartott keddi moszkvai tájékoztatóján.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.