2024. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: tömegmészárlás

10 cikk 1/1 oldal

Veterán katona hajtott végre tömegmészárlást

Ian David Long helyi idő szerint szerda este lépett be egy diákok körében is népszerű szórakozóhelyre Thousand Oaks városában, majd válogatás nélkül lőni kezdte az ott lévőket.

Kirúgták a CBS alelnökét egy durva Facebook-komment miatt

Azonnali hatállyal elbocsátották helyi idő szerint hétfőn Hayley Geftman-Goldot, a CBS televízió alelnökét, mert a közösségi médiában azt írta: nem tud együttérezni a Las Vegas-i tömegmészárlás áldozataival, mert a country zene kedvelői többnyire fegyverrel hadonászó republikánusok.

Közel 200 kínai melegjogi szervezet ítélte el a tömeggyilkosságot

Történetük legnagyobb közös fellépéseként 190 kínai LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) jogvédő szervezet levélben ítélte el kedden a terrorizmust és az emberek szexuális orientációjával kapcsolatos erőszakot, miután az amerikai Orlandóban 49 halálos áldozata volt egy melegbár elleni merényletnek.

A tömeggyilkos abszolút nyugodt volt

Omar Mateen, az orlandói tömeggyilkos, a támadás során abszolút nyugodt volt, túszokat szedett és tárgyalásokba bocsátkozott a rendőrökkel – közölte John Mina orlandói rendőrfőnök hétfőn egy újabb sajtóértekezleten, ahol a mészárlás eddig ismeretlen részleteiről számolt be.

Obama: nincs bizonyíték a tömegmészárlás külföldi szálára

Nincs bizonyíték arra, hogy a hétvégi orlandói tömegmészárlást külföldről irányították volna – jelentette ki Barack Obama amerikai elnök, miután a belbiztonságért felelős miniszterrel és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatójával folytatott megbeszélést.

Szíriai tömegmészárlás

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet fegyveresei mintegy négyszáz embert ejtettek túszul a kelet-szíriai Deir-ez-Zór város körzetében, s tömegesen mészároltak le embereket – közölte egy emberjogi szervezet vasárnap. Ha a hír igaz, az öt éve tartó háborúban ez volt a legvéresebb nap.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.