2019. július 18., csütörtök, Frigyes napja

Címke: tömeggyilkosság

12 cikk 1/2 oldal

Jogi és írói szemmel

Héjjas, aki legalábbis tudta, mi történt Kecskeméten és környékén 1919-ben, a tömeggyilkosságról szóló gyanúsításokra válaszolva, több forrás szerint nyíltan és határozottan vállalta a felelősséget.

Meggyilkolták egy család öt tagját, köztük három kisgyereket

Meggyilkolták egy család öt tagját – egy anyát, egy nagymamát és három kislányt – a nyugat-ausztráliai Perthben. A bűntett elkövetésének gyanújával eljárást indítottak a 24 éves férfi ellen, aki bejelentette a tömeggyilkosságot – számolt be az esetről hétfőn a helyi média.

Bosszúból lőhetett a texasi merénylő

Zavart elméjű, büntetett előéletű egykori katona hajtotta végre a vasárnapi texasi tömeggyilkosságot, amelyben huszonhatan vesztették életüket.

A holland kormány fellebbez a hágai bíróság döntése ellen

Fellebbezést nyújtott be a holland kormány a legfelsőbb bírósághoz, hogy helyezze hatályon kívül azon korábbi ítéletet, miszerint részben Hágát is felelősség terheli mintegy háromszáz boszniai muzulmán haláláért, akiket az 1995-ös srebrenicai mészárlás során gyilkoltak meg.

Nincs nyugvóponton a Lockerbie-ügy

A rákban elhunyt Abdelbászet Ali Mohamed Al-Megrahi családja ismét fellebbezést nyújt be, hogy öt évvel a halála után tisztára mossák a tömeggyilkossággal vádolt líbiai férfi nevét.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.