2020. július 6., hétfő, Csaba napja

Címke: tömeg

20 cikk 1/2 oldal

Tömeg tört be Melillába

A tömeges áttörésben ketten életüket vesztették, egyikük feltehetően szívrohamot kapott a mászást követően. A szemtanúk szerint a mentők próbálták újraéleszteni, ám nem jártak sikerrel.

Soha nem látott tömeg és örömujjongás fogadta a horvát válogatottat

Soha nem látott tömeg és éljenzés fogadta a horvát labdarúgó-válogatottat hétfőn Zágrábban: 120 ezer ember a főtéren és több tízezer az utcákon éljenezte a világbajnoki ezüstérmes csapatot, amelynek így órákba telt eljutnia a repülőtérről a város központjába, ahová a hivatalos rendezvényt tervezték. Az érkezést és az utat a legtöbb horvát tévécsatorna élőben közvetítette.

A közvélemény

A tömeg annak a modern „egyenlősítő” európai időnek a terméke, amelynek a lényege a létezés „ellaposodása”, a személyiség autonómiájának felszámolása vagy önkéntes feladása.

Göröngyös út vár Örményországra

A dél-kaukázusi egykori szovjet köztársaságban Szerzs Szargszján megkerülhetetlen politikai karakter: tíz évig ült Örményország elnöki széké­ben.

Országszerte tízezrek ünnepelték az utcákon a szilvesztert

Országszerte tízezrek ünnepelték az utcán a szilvesztert az enyhe időben. A mentők, a tűzoltók, a rendőrök és a közterületfenntartók számára mozgalmas volt az éjjel, de rendkívüli eset nem történt, kisebb tűzesetek voltak, és többen, közöttük gyermekek is megsérültek pirotechnikai eszközök miatt. Több közúti baleset is történt, de a mentőket jellemzően az alkoholfogyasztással összefüggő balesetek miatt hívták.

Karácsonyi ének

Pár éve figyelem egyik hatalmas plázánk ünnepi forgatagát. Ünnepit mondok, mert karácsonyi hangulata a tömeg féktelen tipródásának bizonyosan nincs.

Szokjunk hozzá

Sadiq Khan, London főpolgármesterének tanácsa jobb bármely óvintézkedésnél; a terrorizmussal együtt kell élnünk, a terrortámadások a mindennapjaink részévé váltak. Szokjunk hozzá.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.