2023. január 28., szombat, Károly, Karola napja

Címke: Toldi

7 cikk 1/1 oldal

Nem törölhetjük a klasszikusokat

Az általános iskolai anyagból száműznék sokan az Egri csillagokat, a Légy jó mindhaláligot, de Móra Ferenc Kincskereső kisködmönjét és Arany János Toldiját is.

Arany, 201

Sem Villon, sem Shakespeare, sem Balassi, sem Arany, sem Ady nem avul el soha, legfeljebb az emberek szókincse süllyed nihilisztikus szintre.

A Toldi egy idegen gondolatvilágban

Arany Jánost nem könnyű fordítani, gondoljanak csak arra, hogy: „Ég a napmelegtől a kopár szík sarja, / Tikkadt szöcskenyájak legelésznek rajta”.

Arany János, 200

Ne kerteljünk: Arany János maga a magyar nemzeti kód. Életével és életművével együtt.

Az Országos Széchényi Könyvtárban látható a Toldi kézirata

A magyar kultúra napjához kapcsolódva és az Arany János-emlékév nyitányaként pénteken az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) nyílt napot tart, amelyen Arany János Toldi című elbeszélő költeményének eredeti kéziratát is megtekinthetik az érdeklődők a tárlatvezetések, előadások és könyvbemutatók mellett.

Dokumentumfilmek seregszemléje Budapesten

A nagyon változatos program hat tematikus blokkban mutat be válogatást a legkiemelkedőbb nemzetközi, emberi jogi témájú kreatív dokumentumfilmekből.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.