2024. május 25., szombat, Orbán napja

Címke: tojás

61 cikk 1/7 oldal

Farkas Sándor: nőtt a kereslet a tojás iránt

A magyar fogyasztók igényeinek kielégítése mellett exportpiacait is tudta növelni az ágazat, ezen a területen jelenleg 50-60 ezer ember talál megélhetést.

Tojásszövetség: nőtt a nagyüzemi tojástermelés az első fél évben

Mintegy 20 százalékkal, 586 millió tojásra nőtt az első fél évben az előző év azonos időszakához képest a nagyüzemi tojástermelés, így az idén várhatóan 1,25 milliárdnál több tojást állítanak elő – közölte a Magyar Tojóhibrid-Tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének titkára a tojás pénteki világnapja alkalmából.

Ismét emelkedik a tojásfogyasztás

A magyar tojás minőségében bíznak a legtöbben, így megfelelő marketingeszközökkel elérhető, hogy a külföldi helyett egyre többen hazai árut tegyenek a kosarukba.

Ismét az olcsó import nyomja le a tojásárakat

Míg az elmúlt év végén nem volt ritka a 60 forintos darabonkénti ár, a húsvéti nagybevásárlás idején 36-33, sőt, egyes kiskereskedőknél 30 forint alatt is kapható a tojás.

Húsvét előtt 30-40 százalékkal több tojást vásárolnak

A húsvét előtti két-három hétben 30-40 százalékkal több tojást vásárolnak, mint az átlagos időszakban - közölte a Baromfi Termék Tanács (BTT) mezőgazdasági titkára, aki szerint idén hasonló mennyiségben értékesítenek tojást az ünnepi időszakban, mint tavaly.

Erős forgalomra számítanak az áruházláncok húsvétkor

A tavalyinál is erősebb húsvéti forgalomra számíthat a kiskereskedelem, a vásárlók változatlanul a sonkákat, a tojást, a kalácsokat és a csokoládé figurákat keresik leginkább, a minőségi termékek iránt egyre nagyobb az igény - derül ki az MTI által készített körképből.

Idén ne hagyjuk átvágni magunkat a sonkapultnál!

Március 15-én volt a fogyasztók világnapja, ezen alkalomból Budapest Főváros Kormányhivatala a két hét múlva esedékes húsvéti ünnepek kapcsán jelentetett meg hasznos tanácsokat.
61 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.