2019. június 18., kedd, Arnold, Levente napja

Címke: többség

30 cikk 1/3 oldal

Meglehet Ciprasz parlamenti többsége

Miután a görög kormány védelmi minisztere a macedón névvita miatt kilépett a szövetségből, holnap este tartják meg az Alexisz Ciprasz által vasárnap kért bizalmi szavazást az új kormányról.

Várhatóan egyik politikai erő sem szerzi meg a többséget Svédországban

Várhatóan sem a kormányzó szociáldemokraták vezette baloldali koalíció, sem kihívója, az ellenzéki négypárti jobbközép választási szövetség nem képes megszerezni a kormányzáshoz szükséges többséget Svédországban a szeptember 9-i parlamenti választásokon. Elemzők ugyanakkor a bevándorlásellenes Svéd Demokraták párt jelentős megerősödésére számítanak.

Többségi tömböt alakított az iraki parlamentben a kormányfő

Csaknem négy hónappal az iraki választások után többségi tömböt tudott alakítani a bagdadi parlamentben az a pártszövetség, amelynek Muktada asz-Szadr síita hitszónok és Haider al-Abádi leköszönő kormányfő csoportja a két legnagyobb tagja – közölte vasárnap az iraki állami hírügynökség, a résztvevők közleményére hivatkozva.

Egyik párt sem rendelkezik szükséges parlamenti többséggel Szlovéniában

Másfél hónappal a szlovéniai választások utána sem a győztes ellenzéki jobboldali Szlovén Demokrata Párt (SDS) elnöke, Janez Jansa volt miniszterelnök, sem a második legtöbb szavazatot kapott, Marjan Sarec nemrég alapított balközép pártja, a Marjan Sarec Listája (LMS) nem rendelkezik a kormányalakításhoz szükséges parlamenti többséggel – írta a szlovén sajtó hétfőn.
30 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.