2024. július 24., szerda, Kinga, Kincső napja

Címke: tisztújitás

74 cikk 1/8 oldal

Nem csak az elnökség a tét

Ezeregy küldött választja meg ma a pártelnöki posztról több mint 18 év után távozó Angela Merkel utódját a német CDU élére. A fő kérdés az, lesz-e irányváltás a pártban.

Szakértő: szoros a verseny a német CDU elnöki tisztségéért

Szoros a verseny a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöki tisztségéért, ezt jelzi, hogy a párt legfontosabb politikusai között számon tartott Wolfgang Schäuble nyilvánosan a támogatásáról biztosította az egyik jelöltet, Friedrich Merzet – véli az egyik legtekintélyesebb német politológus.

Új társelnök az LMP-ben

Demeter Mártának, az LMP újonnan megválasztott társelnökének nemzetbiztonsági átvilágítását kezdeményezte Kósa Lajos fideszes politikus, aki kötelességének érzi Kövér László házelnöktől a vizsgálat lefolytatását kérni. Véleménye szerint ugyanis olyan embert választottak társelnöknek, akinek az esetében már a parlamenti képviselői megbízatása is aggályos, hiszen „nyilvánvalóan megsértette a parlamenti esküjét, el kell mennie a parlamentből”.

Elcsalta a tisztújítást a Jobbik-kongresszus

Csalással nyerhetett és lehetett a Jobbik elnöke Sneider Tamás, erről tanúskodik az a hangfelvétel, amelyen a párt szegedi elnöke megveszteget egy küldöttet.

Tisztújítás az ügyvédi karban

A fővárosban több mint hatezer választójogosult ügyvéd dolgozik, s az itteni szakemberek elnököt, főtitkárt, titkárokat, elnökséget, fegyelmi és más bizottságokat választanak.

Semmi számonkérhetőt nem ígérnek Tóthék

Valódi, konkrét jövőkép helyett egyelőre az foglalkoztatja az MSZP régi-új vezetőit, hogyan kerüljék el a párton belüli hatalmi és személyes harcokat.
74 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.