2020. október 25., vasárnap, Blanka, Bianka napja

Címke: tisztogatás

18 cikk 1/2 oldal

Marad a rendkívüli állapot Törökországban

A ma egy éve történt, július 15-i sikertelen puccskísérletre emlékezik a Török Köztársaság, amelynek alapjait megrengette az államcsínyt követő, százezreket érintő tisztogatási hullám, írta a távirati iroda. Ankarában a politikai akarat egyértelmű: érvényben marad a puccskísérletre válaszul kihirdetett rendkívüli állapot, ami az ellenzék szerint második államcsínnyel ér fel.

Folytatódnak a tisztogatások Törökországban

Törökországban elbocsájtottak 107 bírót és ügyészt állásából, a helyi hatóságok azzal gyanúsítják őket, hogy közük volt a tavaly júliusi puccskísérlethez – közölte a török televízió pénteken.

Marad a választási törvény

Az ellenzékkel nem sikerült megegyezni a bizniszpártok indulását korlátozó változtatásokról.

Neves újságírót vettek őrizetbe Törökországban

Őrizetbe vették a török hatóságok szombaton Ahmet Altan neves török újságírót, a Taraf című napilap korábbi főszerkesztőjét és a testvérét, Mehmet Altan ismert egyetemi tanárt a júliusi 15-i puccskísérletet követő tisztogatások keretében – közölte Twitter-fiókján a Független Újságírói Platform (P24) nevű török civil szervezet.

Ankara: az YPG kurd szervezet etnikai tisztogatást hajt végre északon

A Népvédelmi Egységek (YPG) kurd milícia etnikai tisztogatást hajt végre Észak-Szíriában, kurdokat akar telepíteni az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezettől elfoglalt területekre – jelentette ki hétfői ankarai sajtóértekezletén a török külügyminiszter. Mevlüt Cavusoglu a török hadsereg újabb csapásaival fenyegette meg az YPG-t.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.