2024. július 23., kedd, Lenke napja

Címke: tisza istván

33 cikk 1/4 oldal

Választott sors

Tisza István 1918-as meggyilkolása megfosztotta Magyarországot egyetlen olyan nagy formátumú politikusától, aki a veszteségeket nemzetközi tekintélyével mérsékelhette volna.

Az üldözött Tisza István

Kelletlenül fogadta az ellenzéki média Orbán Viktor miniszterelnöknek azt a megállapítását, hogy száz év magyar magánya ér véget.

Vérzivataros másfél esztendő

A néhai magyar miniszterelnök, Tisza István meggyilkolásának századik évfordulója ismét felnyitotta a múltismeret ama bűvös szelencéjét, amelyet történelemnek nevezünk.

Hátország a világháború végén

Közhely, de jól jellemzi a helyzetet, hogy az anyagháború elhatalmasodásával leszerelték a harangokat és rézkilincseket, hogy katonai célra beolvasszák.

Fel a szegycsontig

Száz éve, 1918. november 11-én véget ért az első világháború, s ami ezekben a napokban történt, az keservesen megalapozta XX. századi történelmünket.

Alkonyatkor a kriptában

Az 1980-as évek első felében máig ismeretlen személyek kifosztották Geszten a Tisza család nyughelyét. Hogy mit vittek el? „Csak” Tisza István koponyáját.

Ma valóság a magáért kiállni képes ország

A kormányfő kijelentette: meg kell becsülni, hogy Magyarországnak ma van szuverenitása, saját útja, erős gazdasága, határokon átívelő nemzeti összetartozása, és vannak erős szövetségesei.

Tisza áldozata

Nem is igen tudja a mai magyar közvélemény, milyen régi adósságot törlesztett a parlament és a kormány gróf Tisza István egykori miniszterelnökkel, házelnökkel szemben.
33 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.