2024. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Címke: Thomas de Maiziere

109 cikk 1/11 oldal

Megtanulták a leckét

Thomas de Maiziére német belügyminiszter után a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) is megerősítette, hogy az ország egyre hatékonyabb terrorellenes küzdelmet folytat.

Továbbra is magas a terrorveszély Németországban

Idén három, az elmúlt tizenhét évben 16 terrorrortámadást akadályoztak meg Németországban. Az országba érkező menedékkérők száma 2017-ben 200 ezer alatt maradhat.

Muszlim ünnepeket akar a német belügyminiszter

Éles bírálatok érték szombaton Thomas de Maiziere, amiért a politikus egyik beszédében késznek mutatkozott muzulmán ünnepek németországi bevezetésére.

Nem indokolt már a belső határellenőrzés

Eljött az idő, hogy az Európai Unió felhagyjon a „krízismódban” működő politikájával, és visszaálljon a rendes működésére.

Német belügyminiszter: nem szabad fenyegetni az uniós támogatások csökkentésével

Nem szabad fenyegetni az uniós támogatások csökkentésével a menekültügy körüli vitákban, és ha Magyarország nem tartja be az Európai Bíróság ítéletét a menedékkérők uniós tagállamok közötti elosztását szolgáló mechanizmusról, akkor az Európai Bizottságnak kötelezettségszegési eljárás megindítását kell mérlegelnie – mondta a német belügyminiszter egy csütörtöki lapinterjúban.
109 cikk 1/11 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.