2019. március 26., kedd, Emánuel napja

Címke: theresa may

514 cikk 1/52 oldal

EP-választás a briteknél?

A brexit elhalasztása esetén a briteknél is uniós választásokat kellene tartani, ez esetre Londonban több megoldást is mérlegelnek.

Svéd diáklány remekelt Davosban

A Világgazdasági Fórumon idén is az úgynevezett globális elit, nagyvállalati vezetők, politikusok, nemzetközi intézmények és civil szervezetek vezetői vettek részt.

Brüsszel és London nem találja a közös hangot

A megállapodás nélküli brexit és a kilépési folyamat elnyújtása is terítéken maradt, annak ellenére, hogy Theresa May állítja: London kedd este világos üzenetet küldött Brüsszelnek.

May alkudozna Brüsszellel

A londoni alsóház kedden késő este megadta a felhatalmazást a brit kormánynak a Braxit feltételeinek újratárgyalására. Az Európai Tanács elnöke szerint a szerződés nem tárgyalható újra.

Brexit: Ismét szavaznak, de még nem egyértelmű, hogy miről

Ismét a londoni alsóház elé kerül ma a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás, de a számos módosító indítvány és ellenindítvány miatt valószínűleg a késő este esedékes szavazás előtt röviddel válik csak egyértelművé, hogy pontosan miről is döntenek majd a képviselők. Az viszont gyakorlatilag biztos, hogy a parlament nem kedden mondja ki a végső szót a Brexit-megállapodásról.

Rendezetlen brexit esetén nehezedik a hosszú távú letelepedés az EU-polgároknak

A brit EU-tagság megállapodás nélküli megszűnése esetén a brit kormány a lehető leghamarabb beszünteti az Európai Unión belüli szabad mozgás alapelvének nagy-britanniai érvényesítését, és azok az uniós polgárok, akik a kilépés után érkeznek, alapesetben már csak három hónapra szóló tartózkodási engedélyt kapnak – jelentette be a brit belügyminisztérium. A tárca hangsúlyozta, hogy ez nem vonatkozik a már Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárokra.
514 cikk 1/52 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.