2023. december 2., szombat, Melinda, Vivienn napja

Címke: tesztpálya

14 cikk 1/2 oldal

2020 közepére készülhet el az M76-os első két szakasza

A Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő, kétszer kétsávos gyorsforgalmi út „okosútként” épül, csatlakozik a megyeszékhelyen épülő, önvezető autók vizsgálatára is alkalmas tesztpályához.

Átadás előtt a zalaegerszegi tesztpálya első üteme

Az év végén adják át a zalaegerszegi járműipari tesztpálya első három modulját – írja a Világgazdaság keddi számában, az Innovációs és Technológiai Minisztériumra hivatkozva.

Sorban állnak a cégek a Zala Zone tesztpályáért

Az első külföldi megrendelő megkezdte a teszteléseket a Zalaegerszegen több mint negyvenmilliárd forintos beruházással épülő járműipari pálya eddig elkészült elemein.

Több mint három milliárd forintot fordítanak az autonóm járműrendszerek kutatására

A zalaegerszegi tesztpályához kapcsolódó autonóm járműrendszerek kutatására, valamint a kutatói utánpótlás fejlesztésére 3,2 milliárd forint uniós támogatást nyert el a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem konzorciumi partnereivel, az ELTE-vel, a Pannon Egyetemmel és a Széchenyi István Egyetemmel – közölte Palkovics László oktatásért felelős államtitkár pénteken, a két projekt zalaegerszegi nyitórendezvényén.

Zalában építik a jövő tesztpályáját

Az ipari forradalom léphet be a térségbe Orbán Viktor szerint a Zalaegerszegen létesítendő, önvezető autók tesztelését is szolgáló pálya révén.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.