2023. március 29., szerda, Auguszta napja

Címke: terület

10 cikk 1/1 oldal

Jön az öntözési ügynökség terve

Kitörési pontként tekint az öntözésre az agrárkormányzat, hiszen ez az egyik alapfeltétele az eredményes mezőgazdaságnak – húzta alá lapunknak adott nyilatkozatában Nagy István.

Emelkedőben a síita félhold

Az Iszlám Állam fokozatos visszaszorulásával lassan újból létre­jöhet a szárazföldi összeköttetés Irán és Szíria között.

Kezdődnek a tavaszi munkák

Ott, ahol nem esik az eső, elindulhatott a talaj előkészítése, a következő napokban pedig a tavaszi vetés is megkezdődhet.

Felére csökkent a belvíz a Közép-Tisza vidékén

Az elmúlt hónapban tapasztalt maximumhoz képest a felére, 11 ezer hektárra csökkent a belvizes területek nagysága a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) működésének térségében.

Újra hazai tulajdonba került a Kopaszi-gát

Közel egyéves tárgyalássorozatot követően megvásárolta a Kopaszi Gát Kft.-t a Market Csoporthoz tartozó Market Asset Management Kft. és a River Dunainvest Kft. Budapest egyik legnépszerűbb parkja, a Kopaszi-gátat is magában foglaló 56 hektáros, XI. kerületi ingatlanterület ezzel ismét hazai tulajdonba került – közölte a Market az MTI-vel szombaton.

Hány véka egy katasztrális hold?

Száznegyven éve, 1876. január 1-jén lépett életbe az Osztrák–Magyar Monarchia országaiban a tízes alapú, egységes mértékrendszert bevezető törvény.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.