2024. június 19., szerda, Gyárfás napja

Címke: terrortámadások

45 cikk 1/5 oldal

Egyre több terrortámadás történik Oroszországban

Merényletet követtek el az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat arhangelszki központja ellen, egy ember meghalt. Az utóbbi hetekben két merényletet követtek el fiatalkorúak Oroszországban. Az egyik támadó 17, a másik 18 éves volt. Az egyre növekvő számú oroszországi terrortámadások okairól beszélgetett Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő és Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője az ECHO TV Heti terror című műsorában.

Kitoloncolták Németországból a 2001. szeptember 11-i terrortámadások ügyének első elítéltjét

Elkezdődött hétfőn a németországi Hamburgban a 2001. szeptember 11-én az Egyesült Államokban végrehajtott terrortámadások ügyében indított eljárások első elítéltje, Munir el-Motaszadek kitoloncolása – jelentette a Westdeutscher Rundfunk (WDR) német regionális közszolgálati médiatársaság. Este a szövetségi rendőrség közölte, hogy végrehajtották a kitoloncolást, Munir el-Motaszadek elhagyta Németországot.

Hat észak-kaukázusi terrorcselekmény elhárításáról számolt be az FSZB főnöke

Hat terrorcselekményt sikerült megakadályoznia Oroszország észak-kaukázusi régiójában az év eleje óta a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB) – közölte Alekszandr Bortnyikov, a szolgálat igazgatója az orosz Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság keddi ülésén a dagesztáni Mahacskalában.

Új terrortámadásokra készülhet Európa

A nyugati elhárítószolgálatok megítélése szerint Európában készülhet az eddigieknél összetettebb, pusztító merényletekre az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet.

Macron még tartja magát

Sztrájkokkal és tüntetésekkel kell szembesülnie, de terrortámadások és nagyobb baklövések nem tépázták meg a francia elnök tekintélyét.
45 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.