2022. augusztus 19., péntek, Huba napja

Címke: termőföld

45 cikk 1/5 oldal

KSH: kevesebb termőföld magasabb áron cserélt gazdát tavaly

Kevesebb termőföld cserélt gazdát tavaly, mint az előző évben, miközben az árak emelkedése – az előző évinél lényegesen kisebb ütemben – folytatódott, és a földbérleti díjak is nőttek – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) összefoglaló kiadványából.

Szent hegy

Együtt léptek fel a balatoni bortermelők az eltűnő szőlőterületek védelmében. Az építkezési láz nő, a befektetők présházakat változtatnak nyaralóvá, az égbe szökő földárak ellehetetlenítik a szőlőtermelést.

Több ipari paradicsom terem idén

Az előzetes becslés szerint az előző évi 110 ezer tonna helyett 130 ezer tonnányi alapanyag kerülhet szep­tember végéig a gyárakba.

Elkobozhatják a fehérek földjeit

Az államnak mindent meg kell tennie, hogy az 1913 után következő időszakban elveszített földeket visszaszerezze s jogos tulajdonosainak juttassa.

Az EU döntése veszélybe sodorja a földvagyont

Az Európai Bizottság után az unió bírósága is a külföldi spekulánsok oldalára állt – így reagált kedden a Földművelésügyi Minisztérium a testület döntésére.

Orbán Viktor: Nem leszünk más ország előkertje

A magyar kézben lévő föld a magyar jövő záloga, ezért a mindenkori kormányok kötelessége, hogy megakadályozzák a külföldiek földszerzését – húzta alá a miniszterelnök.
45 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.