2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: termékvisszahívás

8 cikk 1/1 oldal

A VIVIENVÍZ KFT. SZÁMÁRA A FOGYASZTÓI SZEMPONTOK AZ ELSŐDLEGESEK

A VIVIENVÍZ Kft. a saját telephelyén működő, illetve független akkreditált laboratóriumban is bevizsgáltatja a Lupilu szénsavmentes ásványvizeket annak érdekében, hogy csak élelmiszer-biztonsági szempontból kifogástalan, az előírásoknak maradéktalanul megfelelő palackozott ásványvizek kerüljenek forgalomba. A most visszahívott, 2018. március 27-én gyártott Lidl Lupilu sajátmárkás termékek az áruházlánc saját hatáskörben végzett felülvizsgálata során mutattak eltérést. A tétel tökéletes minősítést szerzett a VIVIENVÍZ Kft. által korábban elvégeztetett, független akkreditált mikrobiológiai vizsgálat alkalmával. A társaság felelős gyártóként az ellentétes tartalmú vizsgálati eredmények miatt hozta meg döntését, melynek értelmében az érintett tételt visszahívja. Ugyanakkor az Országos Közegészségügyi Intézettől is kontrollvizsgálatot kért az egymásnak ellentmondó értékek miatt.

Kevés csoki is kiválthat tejallergiát

„Tej nélküli” és „vegán” felirattal ellátott bio rizstejes csokoládét vontak ki a forgalomból, megtévesztő jelölés miatt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Fémdarabokat találtak a népszerű pékáruban

Fémdarabokat találtak Lengyelországban az egyik legkeresettebb, magyarországi élelmiszerboltokban is kapható, előrecsomagolt pékáruban, a 7Days márkájú croissant-ban, ezért a hét végén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azonnali hatállyal visszahívta a polcokról a terméket.

Termékvisszahívások balesetveszély miatt

A Lidl visszahívta az egyik általa forgalmazott akkumulátoros, kézi lámpát, a 270079-es cikkszámú, Livarno Lux akkus kézi fényszórót, amely január 18-án került forgalomba a diszkontlánc üzleteiben. A közlemény szerint az akkumulátor töltése során olyan nyomás alakulhat ki, ami szétrobbanthatja a lámpát, a szétrepülő darabok pedig sérülést okozhatnak. Emiatt a gyártó, a Kompernaß Handelsgesellschaft GmbH azt kéri, hogy akik vettek a termékből, ne használják tovább.

Szennyezett mandarinra csapott le a hatóság

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) török eredetű mandarinmintában mutatott ki határérték feletti, 0,042 mg/kg fenvalerát elnevezésű növényvédőszer-maradékot az ünnepek előtt.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.