2022. december 5., hétfő, Vilma napja

Címke: termékteszt

12 cikk 1/2 oldal

Biztonságosak az iskolaszerek

Néhány nap van hátra az iskolaév kezdetéig, és a friss felmérések azt mutatják: idén többet költenek a családok taneszközökre.

Megfelelőek a tejtermékek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a terméktesztjei során nem talált kiugró hiányosságokat a kereskedelmi forgalomban kapható termékek esetében.

Hároméves a Szupermenta terméktesztprogram

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szemléletformáló programjaként már három éve jelentkezik különböző termékcsoportok teszteredményével a Szupermenta.

Megbuktak a tisztítószerek

A háztartásokban leggyakrabban alkalmazott tisztítószerek, vécé-, lefolyó- és folttisztítók címkéin feltüntetett összetevők valóságtartalmát vizsgálta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), s harmincból négy terméknél találtak rendellenességet. Közlésük -szerint a Well Done vécétisztító, a Dr. Beckmann folttisztító por, a Major Domus szuper búvár lefolyócső-tisztító, valamint a Clean Pearl Aktív tisztítógél nem felelt meg a vizsgálaton.

Továbbra is sok a vegyszer a ruhákban

Magyarországon is kapható, vezető túraruhamárkákban talált veszélyes vegyszereket a Greenpeace. Új kutatásuk felhívja a figyelmet: miközben gyártóik a fenntarthatóságot hirdetik, Columbia, Patagonia, The North Face és Mammut márkájú termékeiket továbbra is az egészségre, környezetre káros PFC-vegyületekkel teszik vízhatlanná.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.