2022. augusztus 16., kedd, Ábrahám napja

Címke: terméktanács

21 cikk 1/3 oldal

Előtérbe kerülhet a hazai tej

Januártól végleg eltűnhetnek a tejpiacról az áfacsalók, s ha már nem éri meg különböző trükkökkel külföldről behozni az árut, a hazai termékek aránya is emelkedhet.

Lehet még növelni a hazai tejfogyasztást

Továbbra is kedvező a hangulat a hazai és a nemzetközi tejpiacon. Világszinten és az Európai Unióban is egyre nagyobb a kereslet, ami az árakat is felfelé hajtja.

Hamis szlovák tej lehet a magyar boltok polcain

Mélykuti Tibor, a szakmaközi szervezet elnöke elmondta: míg az elmúlt évben sikerült minimális szintre csökkenteni a külföldi ultrahőkezelt (UHT) tejek mennyiségét a boltokban

Félezer tonna lehet az idei almatermés

A tavaszi fagyok, illetve az elmúlt másfél hónap csapadékhiányos és meleg időjárása miatt az idén legfeljebb 500-550 ezer tonna almatermésre lehet számítani, a gyümölcs minősége elmarad az átlagostól – olvasható az ÉKASZ Szakmaközi Szervezet és Terméktanács és a FruitVeB Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács által augusztus végén, az almapiaci helyzetről készített átfogó jelentésében.

Hepatitises húsok után nyomoz itthon a Nébih

Bár előfordulhat, hogy a hazai fogyasztók is találkozhatnak fertőzött áruval, a terméktanács szerint pánikra semmi ok, a legális forrásból származó termékek biztonságosak.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.