2024. július 24., szerda, Kinga, Kincső napja

Címke: termék

17 cikk 1/2 oldal

Gond lesz az áruházaknak a bérek kitermelése

Egyre többet költenek a magyarok élelmiszerekre és egyéb fogyasztási cikkekre, a kiskereskedelem konjunktúrája azonban jövőre lelassul, sőt recesszió is jöhet a piacon.

Kihez fordulhatok? (x)

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával folytatja tájékoztató, ismeretterjesztő tevékenységét a Budapesti Békéltető Testület. Továbbra is arra hívja fel a figyelmet, hogy ha Európai Uniós tagországban működő szolgáltatóval van vitája, akkor kihez és miként lehet fordulni. Sok kérdés érkezik hozzájuk hasonló tartalommal: interneten vásároltam, ráadásul Németországból rendeltem és rossz árut kaptam? Már írtam nekik, hogy nem működik, de semmi válasz nem jött…. Mit lehet ilyenkor tenni?

Népszerű a baromfihús

A magyar húsfogyasztás felét a baromfitartás fedezi, ez a legjobban teljesítő hazai állattenyésztési ágazat – hangzott el a baromfitenyésztés jelenét és jövőjét tárgyaló szakmai napon.

Kapós a hazai termék, főleg, ha jó az ára

A vásárlók csaknem háromnegyede vásárol élelmiszert az ár alapján, és csak alig több mint fele tekinti elsődlegesnek a minőséget – írja pénteki számában a Világgazdaság a Médiaunió Alapítvány megbízásából készült felmérést ismertetve.

NGM: 101 kkv kapott 4,5 milliárd forint fejlesztési támogatást

Versenyképességének javítására és kutatásfejlesztésre 101 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 4,5 milliárd forint támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A támogatással összesen közel 8 milliárd forint értékű fejlesztést valósítanak meg – tájékoztatta pénteken az MTI-t Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.

Jön a fogyasztóbarát lakáshitel-minősítés

Az MNB szerint a hazai bankok között a lakáshitelezésben nem elég erős az árverseny, ezt mutatják a magas kamatfelárak és a hitelkiváltások alacsony száma is.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.