2024. február 23., péntek, Alfréd napja

Címke: terjedés

12 cikk 1/2 oldal

Érdemes beoltatni magunkat influenza ellen

A 60 évnél idősebbeknek, a két évesnél fiatalabb gyermekeknek, a krónikus betegségben szenvedőknek és a várandós nőknek különösen ajánlott az influenza elleni védőoltás – mondta Szlávik János infektológus főorvos az M1 aktuális csatornán szerdán.

Intenzíven terjed az influenzajárvány Magyarországon

Intenzíven terjed az influenzajárvány az országban, a figyelőszolgálat adatai alapján a 3. héten 68 900 beteg fordult influenzás tünetekkel orvoshoz az előző heti 31 600-zal szemben – közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb jelentésében.

Sokan nem tudják, hogy AIDS-betegek

Becslések szerint világszerte csaknem 37 millióan hordozzák az AIDS vírusát, de ahogy Magyarországon, másutt sem végeztet tesztet minden fertőzött.

Zikaláz: szúnyogirtó kampányba kezdenek Kelet-Kínában

Nyolchónapos szúnyogirtó hadjáratot indít az 55 milliós kelet-kínai Csöcsiang tartomány, hogy elejét vegye a zikavírus okozta járványnak – jelentette az állami média helyi forrásokra hivatkozva csütörtökön.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.