2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja

Címke: terápia

10 cikk 1/1 oldal

Az epesav okozta megbetegedések terápiájának új irányait mutatták be magyar kutatók

Az epesav okozta megbetegedések – köztük a heveny hasnyálmirigy-gyulladás, a Barrett-nyelőcső- és vastagbélrák – terápiájának új irányait mutatta be Hegyi Péter, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának (PTE-ÁOK) professzora. Kutatótársaival erről a napokban számoltak be a Physiological Reviews nevű szaklapban.

Hangsúlyos a megelőzés a rákellenes programban

Miután az elmúlt 25 évben sikerült megállítani a daganatos elhalálozások számának emelkedését, az új program célkitűzése a daganatos halálozás tízszázalékos csökkentése 2030-ig.

Lélekcincálás

Az HBO sorozata az izraeli BeTipul nyomán készült, amelynek az amerikai változata az In Treat­ment volt. A harmadik évad négy új pácienst hoz el, valamint főhősünk is kap egy új terapeutát.

Gyurma

Liza, a rókatündér című filmje bejárta a világ fesztiváljait, Balsai Móni pedig hamarosan Nemes Jeles László új filmjében, illetve Mácsai Pál terapeutájaként is feltűnik majd.

Nálunk is engedélyezett az orvosi marihuána

Kevesen tudják, hogy bár élvezeti szerként tiltott Magyarországon a marihuána, orvosi felhasználása – ha kevés esetben és csak egyedi engedéllyel is, de – nálunk is engedélyezett.

Szenvedélybetegeknek ajánl terápiát a Katolikus Karitász

A Katolikus Karitász munkatársai minden segítséget kérő szenvedélybeteggel egyénileg beszélgetnek el, ezután tudják „felépíteni” a segítői folyamatot – közölte a szervezet RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatának vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

A kutyus lelke

Szinte minden olyan diagnosztikus és terápiás eljárás rendelkezésre áll az állatgyógyászatban is, amely az embergyógyászatban elérhető.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.