2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja

Címke: településképi arculati kézikönyv

14 cikk 1/2 oldal

Hosszabbítást kapnak az önkormányzatok

Az önkormányzatok támogatása érdekében indokolt a településképi rendelet és a településképi arculati kézikönyv elkészítésére vonatkozó határidő december 31-re módosítása.

Több idő jut a rendeletekre

Három hónappal több idejük lehet az önkormányzatoknak a településképi arculati kézikönyvük és a településképi rendeletük kidolgozására.

Szükség van a támogatásra

Egyre több segédlet áll a helyhatóságok rendelkezésére a törvényileg előírt településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet kidolgozásához. A támogatásra szükség is van, mert az önkormányzatok nem állnak jól a munkával.

Hosszabbítást kérnek a lemaradók

Elképzelhető, hogy meghosszabbítják a településképi rendelet és arculati kézikönyv kidolgozásának határidejét – értesült lapunk.

Egymillió forint jár az arculati kézikönyvhöz

A tízezer lakos alatti települések anyagi támogatást kapnak az októberig kidolgozandó arculati kézikönyvükhöz. A helyhatóságonkénti egymillió forintot kizárólag a készítés során felmerülő kiadásokra lehet fordítani.

Anyagi támogatás a településeknek

A szakmai mellett anyagi segítséget is kapnak majd az önkormányzatok a helyi településképi rendeletük és arculati kézikönyvük kidolgozásához.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.