2023. február 1., szerda, Ignác napja

Címke: települések

26 cikk 1/3 oldal

Okosfejlesztéseket bemutató útikalauzt készül a magyar településeknek

Okosfejlesztéseket bemutató „útikalauzt” készít az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a hazai települések döntéshozóinak. A tárca célja, hogy támogassa a hazai okostelepülések létrejöttét és segítse fenntarthatóvá tenni életüket.

Szlovák és magyar települések összefogásával épülnek játszóterek

Hat szlovák és négy magyar Duna-menti település közös pályázatot nyert, így egymás nevezetességeinek kicsinyített másait építik fel, amelyek interaktív játszótérként lesznek használhatók – mondta el Révkomárom polgármestere szerdán a projektet bemutató sajtótájékoztatón.

Kilövési engedély az erdei vadakra

A legtöbb vaddisznó, sakál és róka ugyanis az elhanyagolt területek és a kidobott élelmiszer-maradékok miatt választja az erdő helyett a lakott területeket.

Több mint 200 település csatlakozott eddig „A legszebb konyhakertek” mozgalomhoz

Már kétszáznál is több település csatlakozott az április végi határidőig "A legszebb konyhakertek" - Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű országos program idei felhívásához. A kert jelentkezések azonban továbbra is folyamatosak, azokat változatlanul fogadják az egész Kárpát-medencéből, így a mostani még nem a végleges adat - közölte Kovács Szilvia karcagi alpolgármester, a mozgalom ötletgazdája az MTI-vel.

A Balaton tavasszal is virágzik

A magyar tenger hazánk vitathatatlanul legnépszerűbb nyaralóhelye, amely minden évszakban gyönyörű. A legtöbb ember mégis csak nyáron látogatja meg Magyarország legnagyobb tavát, pedig tavasszal is rengeteg program és szórakozási lehetőség várja a turistákat.
26 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.