2022. július 7., csütörtök, Apollónia napja

Címke: település

24 cikk 1/3 oldal

Egymilliárdos segítség az önkormányzatoknak

A segítséget működőképessége megőrzése vagy egyéb, a feladata ellátását veszélyeztető helyzet elhárítása érdekében kapta összesen 228 önkormányzat.

A mohácsi csata által érintett település maradványait találták meg

Megtalálták az 1526-os mohácsi csata által érintett – Brodarics István krónikájában Földvár néven említett – település maradványait Majs keleti határában a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) régészei – mondta el Bertók Gábor régész az MTI-nek a helyszínen tartott bejárás előtt pénteken.

Szent István Kapuja (9. nap)

A Magyar Idők szerkesztőségének két tagja indult útnak, hogy 11 nap alatt Budapestről a Vatikánba kerekezzen. Egy sérülés miatt már csak Levente küzd az elemekkel.

Kiderült, milyen hatékony az oktatás

A gyerekek saját képességeikhez viszonyítva ugyanannyit fejlődnek a községi, mint a városi vagy a budapesti általános iskolákban.

Energetikai fejlesztésekre várva

Ráfér az energetikai fejlesztés az önkormányzati középületekre, amelyeknek a hőszigetelése, valamint a nyílászáróinak és fűtési rendszereinek állapota meglehetősen rossz.

Támogatás majdnem kétezer kistelepülésnek

Út, híd vagy járda építésére, karbantartására, vízrendezési és csapadékelvezetési rendszer kiépítésére igényelhetnek támogatást kistelepülések a Belügyminisztérium pályázatán.
24 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.