2023. december 8., péntek, Mária napja

Címke: tej

80 cikk 1/8 oldal

Csökkent egyes tejek forgalmi adója

Az agrártárca korábban azt is közölte, hogy az intézkedéstől a kereslet és a fogyasztás növekedését, valamint az ágazat fehéredését és az importált tejek visszaszorulását várja.

Több tartós tej kerülhet a vásárlók kosarába

A forgalmi adó mérséklésének köszönhetően január elsejétől a mostaninál akár 15 százalékkal alacsonyabb árakon vásárolhatók meg az ultrahőkezelt (UHT) és az úgynevezett ESL tejek.

Áremelést várnak a tehenészetek

Januártól teljesen eltűnhetnek a hazai tejtermelőknek korábban rendre komoly fejfájást okozó külföldi tartós tejek a piacról.

Nem mindenütt veszik vissza a kivont gyógyszert

A fogyasztóbarát fellépés szükségességére, a vásárlók önként történő kártalanítására hívta fel a gyógyszerszektor figyelmét a FEOSZ a kereskedelmi forgalomból kivont Calcium-Sandoz kapcsán.

Kedvez a családoknak az áfacsökkentés

Mintegy húszmilliárd forint maradhat jövőre a háztartásoknál a tartó és féltartós tejek forgalmi adójának mérséklésével.

Az ESL és UHT tej áfájának csökkentése a tejágazat fejlődését szolgálná

A magyar tejágazat további fejlődését és az import áru kiszorulását szolgálná, ha az Országgyűlésnek júniusban benyújtott, jövő évre vonatkozó adócsomag-tervezetnek megfelelően 5 százalékra csökkenne a magas hőmérsékleten kezelt UHT és ESL tej általános forgalmi adója (áfa) januárban – mondta Mélykuti Tibor, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke pénteken az MTI-nek.

Előtérbe kerülhet a hazai tej

Januártól végleg eltűnhetnek a tejpiacról az áfacsalók, s ha már nem éri meg különböző trükkökkel külföldről behozni az árut, a hazai termékek aránya is emelkedhet.

Nincs mérgező tej az áruházláncok polcain

Több millió forintot követelhetett az érintett áruházaktól az UHT tejek megmérgezésével fenyegetőző személy, tettét azonban vélhetően nem hajtotta végre.
80 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.