2020. június 3., szerda, Klotild napja

Címke: tartalékos

9 cikk 1/1 oldal

Több önkéntes és hivatásos katona kell

A hadsereg vezetését a Magyar Honvédség Parancsnoksága venné át, amely a budapesti Honvédelmi Minisztériumból Székesfehérvárra költözne.

Újraindítja a honvédség a tartalékostiszt-képzést

Az első négyszáz önkéntes egyetemista tanidőben távoktatáson, nyaranta húsznapos gyakorlati képzésen vesz részt. A szolgálatot vállaló fiatalok a Magyar Honvédség ösztöndíjára is pályázhatnak.

Önkéntes tartalékosok tettek esküt

A honvédelmi tárca tervei szerint a jelenleg már ötezer főt meghaladó önkéntes állományt további ezer fővel egészítik ki az év végéig.

Épül a területvédelmi tartalékos rendszer

Megkezdődött a Magyar Honvédség önkéntes tartalékos rendszerének újjáépítése. Az ország összes járásában felálló századok parancsnokainak többségét már kiválasztották – mondta el a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság vezetője az MTI-nek adott interjújában.

Minden járásban lesz tartalékosszázad

Minden járásban egy önkéntes tartalékos század kialakítását célozta meg a honvédelmi tárca új, területvédelmi koncepciója.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.