2024. május 22., szerda, Júlia, Rita napja

Címke: tartalék

22 cikk 1/3 oldal

Felkészülés a télre: elegendő a gáz

A tavalyival szinte megegyező mennyiségű földgáz van a hazai tárolókban; az energiahivatal szerint az ország téli földgázellátása biztosított.

Csak óvatosan az arannyal!

Hosszú távú nemzet- és gazdaságstratégiai célokat szem előtt tartva az ország aranytartalékának jelentős emeléséről döntött a Magyar Nemzeti Bank.

Tartalék a kkv-szektorban

Kiemelt fontosságú kérdés, hogy mennyire lehet a hazai kkv-k termelékenységét javítani, ezen múlhat a következő évtizedben, hogy sikerül-e felzárkózási pályára állítani a gazdaságot.

Szakértő: van még némi tartalék a munkaerőpiacon

Van még némi tartalék a munkaerőpiacon, az ipari és a gyártással foglalkozó területeken friss megoldásokkal enyhíthető a munkaerőhiány, ehhez azonban korábbi évekénél lényegesen többet kell tenni a toborzási munka terén – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Juhász Csongor, a Prohumán munkaerő-kölcsönző vezetője.

Felduzzasztott aranytartalék

A jegybank szerint ezzel is tovább erősödik a gazdasági stabilitás és a bizalom, lévén az arany hagyományosan stabil befektetési terméknek számít.

Hajnal Gabriella: sok módszertani tartalék van a rendszerben

Nagyon sok módszertani tartalék van az oktatási rendszerben Hajnal Gabriella szerint. A Klebelsberg Központ új elnöke a Magyar Hírlap csütörtöki számában megjelent interjújában többek közt arról beszélt, hogy fontos a jó gyakorlatok összegyűjtése és megismertetése.

Kétmilliós tartalék van a munkaerőpiacon

Az adatok azt mutatják, nagyjából 600 ezren állhatnának azonnal munkába, ugyanakkor akár a végzettségük, a lakhelyük vagy a rugalmas foglalkoztatás hiánya miatt, egyéb okokból nem dolgoznak.

Válságálló a hazai gazdaság

Olyan költségvetés lesz a jövő évi, amely egy nemzetközi válság kirobbanása esetén sem engedi eltéríteni hazánkat a gazdaságpolitikai célok elérésétől – mondta pénteken a kormányfő.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.