2020. január 19., vasárnap, Sára, Marió napja

Címke: társulási szerződés

6 cikk 1/1 oldal

Kijev kijózanító pofont kapott az uniótól

Bár Petro Porosenko ukrán elnök igyekszik sikerként beállítani a héten Kijevben lezajlott Ukrajna–EU csúcstalálkozót, a szakértők egyöntetű véleménye szerint inkább kudarcnak minősül a megbeszélés. Kijev azt remélte, hogy az évekig tartó ígérgetés után végre megadott vízummentesség és a szintén elhúzódó társulási szerződés ratifikációja után újabb lépést tehet az áhított eurointegrációs úton, de a brüsszeli vezetők felmutatták a stoptáblát, ami hidegzuhanyként hatott az ukrán politikai elitre.

A holland kormány szembement a népakarattal

A holland törvényhozás alsóháza kedd este elfogadta az EU és Ukrajna közötti társulási szerződés módosításokkal tűzdelt változatát.

Nehéz helyzetben Rutte

Az Európai Bizottság „tudomásul vette” a hollandok döntését, miszerint ellenzik az Európai Unió és Ukrajna közötti társulási szerződés ratifikációját.

A litván elnök szerint senki sem akadályozhatja Ukrajna útját Európába

Senki sem gördíthet akadályokat Ukrajna elé az Európába vezető úton – jelentette ki Dalia Grybauskaite litván elnök csütörtökön, reagálva az EU-ukrán társulási egyezményről tartott hollandiai népszavazásra, amelyen elutasították a megállapodást.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.