2020. augusztus 8., szombat, László napja

Címke: társelnök

11 cikk 1/2 oldal

Borbély Lénárd lett a BÖSZ társelnöke

A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) Borbély Lénárdot, Csepel Fidesz-KDNP-s polgármesterét választotta a szervezet társelnökének – közölte a BÖSZ pénteken az MTI-vel.

Új társelnök az LMP-ben

Demeter Mártának, az LMP újonnan megválasztott társelnökének nemzetbiztonsági átvilágítását kezdeményezte Kósa Lajos fideszes politikus, aki kötelességének érzi Kövér László házelnöktől a vizsgálat lefolytatását kérni. Véleménye szerint ugyanis olyan embert választottak társelnöknek, akinek az esetében már a parlamenti képviselői megbízatása is aggályos, hiszen „nyilvánvalóan megsértette a parlamenti esküjét, el kell mennie a parlamentből”.

Nem lett más a legfelső vezetés az LMP-ben

Újraválasztotta az LMP kongresszusa a párt két jelenlegi társelnökét, így továbbra is Szél Bernadett és Hadházy Ákos tölti be a posztot. Szél a női társelnöki posztért egyedüliként indult, Hadházynak azonban kihívója akadt Csárdi Antal, a fővárosi közgyűlés LMP-s tagjának személyében.

Életfogytiglani börtön várhat a kurdbarát párt női társelnökére

Súlyosbított életfogytiglani börtönbüntetést, valamint további 7,5 év szabadságvesztést kért egy török ügyészség csütörtökön a kurdbarát Népek Demokratikus Pártja (HDP) társelnöknőjére, Figen Yüksekdagra az ellene indított nyomozás lezártával – jelentette az Ihlas török hírügynökség.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.