2024. április 20., szombat, Tivadar napja

Címke: tárlat

52 cikk 1/6 oldal

Mint liliom a tövisek közt

A Mint liliom a tövisek közt nem a klisék felől közelít a múlt században alkotó női festők és szobrászok életművéhez, nem jár körül tipikus női témákat, nem tipikus női élethelyzetek mentén építkezik.

Volt egyszer egy Tabán

Az eltűnt Rácváros emlékezete címmel nyílt roppant igényes tárlat átfogó kultúrtörténeti csemegét kínál mindenkinek, akit érdekelnek közös múltunknak kevésbé feltárt aspektusai.

Ispotályból a világ legszebb fürdője

Az idén százéves Szent Gellért Szálló és Gyógyfürdőt legújabb rekonstrukcióját követően két ízben is a világ legszebb fürdőjének választották.

Megnyílt az Élő magyar festészet 2018 című tárlat Egerben

Megnyílt Egerben a Magyar festészet napja fő rendezvénye: az Élő magyar festészet 2018 című meghívásos tárlat, melynek alkotásai – három festőgeneráció munkái – áttekintést adnak a kortárs magyar festészetről.

Kiáltványban tiltakozik az értelmiség

Többen is tiltakozást fogalmaztak meg az 1919-es Tanácsköztársaságot propagáló tárlat és a hozzá kapcsolódó könyv megjelenése és állami finanszírozása miatt. Az alábbiakban az egyik értelmiségi csoport kiáltványát közöljük.
52 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.