2023. február 4., szombat, Ráhel, Csenge napja

Címke: tanítás

18 cikk 1/2 oldal

Sírva rohannának ki

Az elmúlt évtizedekben – ebbe beleszámíthatjuk a szocializmus egynémely évtizedét is – már tucatnál is több oktatási reform született, nem mellékesen ezeket ugyanaz a gárda alkotta meg.

Kódol a gyerek

A technikától letaglózott szülők, a minden kérdésre válaszoló instruktorok és persze a legkisebbek találkoztak gyereknapon, hogy együtt fedezzék fel, mi mindent taníthat egy legórobot a 8–12 éves korosztálynak.

Vekerdy ferdítései az ATV-ben

Vekerdy Tamás számára korábban megszerzett tudományos tekintélye arra szolgál, hogy szakmai kérdésekről politikai véleményt mondjon.

Bucsella József tanítása

Gyurcsány célja nyilván nem más, mint hogy a legerősebb ellenzéki párt vezetőjeként uralja a 2018 utáni parlamenti csatákat.

Elítélt háborús bűnösök oktathatnak a belgrádi katonai akadémián

Felháborodást keltett a szerb közvéleményben, hogy hamarosan a belgrádi katonai akadémián fog tanítani Vladimir Lazarevic egykori szerb tábornok, akit korábban a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) háborús bűnök miatt hosszú börtönbüntetésre ítélt, így a sajtóban ismertetett vélemények szerint nem lehetne példamutató tanárként a fiatalok elé állítani.

A gyerekek is emberek

Teljesen lényegtelen, miről beszélnek a felnőttek. Az számít, hogyan beszélnek. A gesztusok. A tekintetek. A mondatok hangsúlya, lejtése, érzelmi hullámzása.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.