2023. június 10., szombat, Margit, Gréta napja

Címke: tanév

23 cikk 1/3 oldal

Megkezdődött a tanév a Miskolci Egyetemen

Ünnepi szenátusülés keretében megkezdődött a 2018-2019-es tanév a Miskolci Egyetemen pénteken. A felsőoktatási intézmény 284. akadémiai tanévét Torma András rektor nyitotta meg, majd Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere a megyeszékhely polgáraivá fogadta az elsőéveseket, és jelképesen átadta a „gólyáknak” a város kulcsát.

Becsengetés – Ma kezdődik az iskola

Hétfő reggel az iskolákban megkezdődik a 2018/2019-es tanév egy és negyedmillió általános és középiskolás diák számára. A tanév hossza változatlan.

Biztonságosak az iskolaszerek

Néhány nap van hátra az iskolaév kezdetéig, és a friss felmérések azt mutatják: idén többet költenek a családok taneszközökre.

A mozgás hatékonyan oldja a tanévkezdési stresszt

Vida Ágnes gyermekpszichológus szerint az óvodában a kisgyerekek szabadon mozoghatnak, sokkal több idő van a játékra, és az óvodai programok során is van lehetőségük felállni, mocorogni.

Hamarosan becsengetnek

Felmérések szerint az alapvető iskolai eszközökre a legtöbben 10-15 ezer forintot, de sokan 15-20 ezer, illetve 20-30 ezer forintot költenek egy gyermek esetében az idén.

Nincs változás a tanítási év hosszában

A tanév 2018. szeptember 3-án, hétfőn kezdődik, az utolsó tanítási nap 2019. június 14-én, pénteken lesz, a tényleges tanítási napok száma 181 nap .

Román intézményt is érint a magyar katolikus iskola megszüntetése

Marosvásárhely legrangosabb román nyelvű iskolájának, az Unirea Főgimnáziumnak a működését is fenyegeti a Római Katolikus Gimnázium küszöbön álló megszüntetése. Egy szerződés értelmében ugyanis az iskola addig használhatja a római katolikus egyház épületét, amíg működik a katolikus iskola.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.