2024. július 24., szerda, Kinga, Kincső napja

Címke: tanácsadó

19 cikk 1/2 oldal

Megérte a pénzét

Vajon miért vette a kalapját Ron Werber LMP-kampányfőnök egy hónappal az országgyűlési választás előtt? Hivatalos indoklás nincs.

Távozik a Fehér Ház legfőbb gazdasági tanácsadója

Távozik a washingtoni Fehér Ház stábjából Gary Cohn, a befolyásos Országos Gazdasági Bizottság vezetője. Donald Trump elnök legfőbb gazdasági tanácsadója kedden, az importvámok tervezett bevezetése miatti viták közepette jelentette be lemondását.

Kevés az ellenzéknek Steve Bannon leváltása

Demokrata párti képviselők azt szorgalmazzák, itt az ideje egy alkotmánykiegészítés alapján felmenteni hivatalából Donald Trumpot zavaros viselkedése miatt. Ám ez nem hajtható végre Mike Pence alelnök nélkül, aki pedig ebben az esetben átvehetné a Fehér Ház irányítását. Az egyre radikalizálódó amerikai közéletben már szinte mérsékeltnek számít, hogy Steve Bannon fehér házi főstratéga után Trump más tanácsadói, köztük a magyar származású Gorka Sebestyén leváltására szólítanak fel Trump ellenfelei.

Letartóztatták a török kormányfő egyik főtanácsadóját

Letartóztatták Binali Yildirim török miniszterelnök egyik főtanácsadóját szombaton azzal a gyanúval, hogy a száműzetésben élő és a tavalyi puccskísérlet kitervelésével vádolt Fethullah Gülen hitszónok mozgalmához tartozik – jelentette a török média.

Elhunyt Brzezinski, az egykori főstratéga

Része volt az Izrael és Egyiptom közötti békeegyezményben, dolgozott a kínai kapcsolatok normalizálásán, és ellentmondásos törekvésekbe kezdett, hogy az Egyesült Államok felfegyverezze a Szovjetunió ellen harcoló afganisztáni iszlám harcosokat – írta a The Wall Street Journal, miután pénteken meghalt Zbigniew Brzezinski, Jimmy Carter amerikai elnök (1977–1981) nemzetbiztonsági tanácsadója.

Trump egyik tanácsadója is az FBI-vizsgálat célkeresztjébe került

A The Washington Post című lap pénteki információi szerint állítólag Donald Trump amerikai elnök egyik jelenlegi, magas rangú tanácsadója is a Trump-kampány és Oroszország közti vélt kapcsolatokkal foglalkozó FBI-vizsgálat célkeresztjébe került.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.