2019. április 20., szombat, Tivadar napja

Címke: támadás

603 cikk 1/61 oldal

Ellenőrzőpontokra támadtak a tálibok Észak-Afganisztánban

A kabuli kormány ellen fegyveres felkelést folytató radikális iszlamista tálibok keddre virradóra megtámadtak három ellenőrzőpontot az észak-afganisztáni Kunduz városának határában megölve legalább 27 katonát és három rendőrt – közölte Szafiullah Amiri, a tartományi tanács egyik tagja kedden.

Egyre több támadás ér kórházakat Líbiában

Egyre több és egyre súlyosabb támadás ér kórházakat és egészségügyi dolgozókat Líbiában – hívta fel a figyelmet az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) hétfőn.

Az al-Kaida jelentkezett a csádi ENSZ-katonák elleni támadás elkövetőjeként

Az al-Kaida mali ága jelentkezett a csádi állampolgárságú ENSZ-békefenntartók elleni támadás elkövetőjeként. A Dzsamat Nuszrat al-Iszlám al Muszlimín nevű csoport azt hangoztatta, hogy a rajtaütés a Csád és Izrael közötti diplomáciai kapcsolatok újrafelvételére adott válasz volt.

Világszerte nőtt a kalóztámadások száma 2018-ban

Világszerte nőtt a kalóztámadások száma 2018-ban, különösen az Afrika nyugati partjainál található Guineai-öböl környékén vált veszélyesebbé a hajózás a tengeri haramiák miatt – számolt be a Nemzetközi Tengerészeti Hivatal (IMB).
603 cikk 1/61 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.