2023. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja

Címke: tálib

22 cikk 1/3 oldal

Felrobbantotta magát és családját egy tálib bombagyáros

Felrobbantotta magát, feleségét és két gyerekét egy tálib bombagyáros saját otthonában Afganisztánban, mert házilag gyártott robbanószerkezete idő előtt működésbe lépett – közölte Abdul-Karím Juras rendőrségi szóvivő szerdán.

Rendőröket öltek meg tálibok Afganisztánban

Biztonsági állásokat támadtak meg, és legalább öt rendőrt megöltek tálibok Kabultól északnyugatra - közölte Mohammed Zaman, Gazni tartomány rendőrfőnöke.

Az afgán kormány nemzeti gyásznapot hirdetett

Az afgán kormány nemzeti gyásznapot hirdetett vasárnapra a Balh tartománybeli Mazari-Sarif közelében található katonai támaszpont elleni támadás több mint 150 áldozatának emlékére.

A tálibok benyomultak Uruzgán tartomány székvárosába

A tálib lázadók benyomultak csütörtökön az Afganisztán középső részén fekvő Uruzgán tartomány székvárosába, Tarinkótba. Harcok bontakoztak ki köztük és a kormányerők között a belvárosban, alig néhány száz méterre a kormányzati épületegyüttestől és a rendőrkapitányságtól – közölték a helyi hatóságok és szemtanúk.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.