2024. május 24., péntek, Eszter, Eliza napja

Címke: találmány

7 cikk 1/1 oldal

Szolárpanellel bővíti kínálatát az IKEA

A találmány különlegessége, hogy nemcsak megtermeli az áramot, hanem lehetővé teszi annak tárolását is a felhasználók lakásában, házában.

Pert nyert a magyar feltaláló a világcég ellen

Oroszi László feltaláló ügyében a Kúria – a mindkét fél kérelmére indított felülvizsgálati eljárásban – megerősítette a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét, amely 60,5 millió forint és kamatai megfizetésére kötelezte az alperest, az adidas Budapest Kft.-t. A per egy irányítósávos futballcipő szabadalmával kapcsolatban indult.

Az elmúlt százhúsz év különleges szabadalmai

Albert Einstein és Szilárd Leó 1929. december 5-én bejelentett hűtőgép-szabadalmát 1931 márciusában jegyezte be a Magyar Királyi Szabadalmi Bíróság.

Új magyar találmány a szennyvíztisztításban

Egy új magyar találmánynak köszönhetően több energiát lehet kinyerni a szennyvízből – mondta Serke Ádám, a VízTec Zrt. résztulajdonosa vasárnap reggel az M1 aktuális csatorna műsorában

Újabb környezetkímélő magyar találmány

A bajai Eötvös József Főiskola Innovációs Műhelyének közreműködésével a magyar tulajdonú Víztec Víztechnológiai Zrt. egy meglévő, saját vegyszert fejlesztett tovább.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.