2021. május 12., szerda, Pongrác napja

Címke: Takarék csoport

11 cikk 1/2 oldal

Újabb öt mozgó bankfiókot állít üzembe a Takarék Csoport

A következő hónapokban újabb öt, mozgó bankfióknak kialakított, ATM-mel is felszerelt Takarék-buszt állítanak üzembe Veszprém, Fejér, Pest, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében - közölte a Takarék Csoport pénteken az MTI-vel.

Drágábban épülnek a családi házak

Ismét népszerű lett a családiház-építés, sőt az emelkedő lakásárak miatt mind többen vághatnak bele építkezésbe. A kivitelezési költségek növekedése azonban e téren is erősen érezteti hatását.

2017 első fél évében folytatódott a lakásárak emelkedése

Idén a második negyedévben is folytatódott a lakásárak emelkedése, az év első három hónapjához képest az áremelkedés nominálisan 2,9 százalékos, reál értékben 2,8 százalékos volt, az előző év azonos időszakához képest 13 százalékkal kellett többet fizetni az ingatlanokért, míg reálértéken 11 százalékos volt a növekedés – derül ki az FHB legújabb lakásárindex-kiadványából, amit kedden jutattak el az MTI-nek.

Nagy átalakulások a takarékoknál

Az újonnan elfogadott stratégia szerint újabb takarékok egyesülnek, néhány éven belül húszmilliárd forintot meghaladó eredmény elérése a cél.

Jelentős jogköröket vesz át az MNB-től az integrációs szervezet

Az integrációs törvény kedden elfogadott módosítása szerint érdemben erősödtek az SZHISZ felügyeleti jogkörei, a nyáron életbe lépő módosítás többletjogosítványokat ad a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetnek (SZHISZ). Az SZHISZ felügyeleti szempontból egyfajta „kapuként” működik, az MNB prudenciális – az ügyfelek érdekeit szem előtt tartó – felügyeleti jogköreinek jelentős részét az SZHISZ gyakorolhatja majd a Takarék Csoporton belül – közölte az SZHISZ az MTI-vel kedden.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.