2019. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: tábornokper

15 cikk 1/2 oldal

Jog, igazság, szolgáltatás

Két olyan ítélet is született január utolsó napján – első fokon, nem jogerősen – , amely indulatokat gerjeszt a szakmai közönségben és a hétköznapi emberekben is.

Börtönt és lefokozást kért az ügyész

Hat éve a katonai tanács felmentette a vádlottakat az úgynevezett tábornokperben. Később ezt hatályon kívül helyezték, az új eljárás hamarosan a végéhez ér a Debreceni Törvényszéken.

Befejeződtek a védőbeszédek a tábornokperben

Az ügyészség hét vádlottra végrehajtandó, tízre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte. Emellett valamennyi vádlottra pénzbüntetést kért és lefokozást is indítványozott.

Rövidesen ítéletet hirdetnek a tábornokok perében

A Debreceni Törvényszék Nagy László hadbíró ezredes vezette katonai tanácsa három védő perbeszédének meghallgatásával folytatja hétfőn az úgynevezett tábornokper megismételt első­fokú tárgyalását.

Csak jövőre dönthetnek a tábornokperben

Csak a január 7-re kitűzött tárgyalási napon fejeződhetnek be az úgynevezett tábornokperben a védői perbeszédek a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa előtt.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.