2022. január 20., csütörtök, Fábián, Sebestyén napja

Címke: Szűzanya

6 cikk 1/1 oldal

Virágkoszorús fakereszt – a hazaút

A harmadik rész során a hazaút kerül a fókuszba, amikor a csíksomlyói búcsúban megszentelődött gyergyóiak újabb 60 kilométert zarándokolnak szülőfalujukig.

Nagyboldogasszony ünnepe van ma

Szent István király ezen a napon ajánlotta Magyarországot a Szűzanya oltalmába. Ezért nevezi a magyar katolikus egyház Szűz Máriát Magyarország égi pártfogójának.

A Szűzanyának ajánlották fel a BL-trófeát

A madridi templom előljárói emlékeztettek, hogy 2006 óta ez volt az első alkalom, amikor a Real Madrid labdarúgói jelképesen felajánlották a Szűzanyának a trófeát.

A hit az egyik legnagyobb fegyver a Boko Haram ellen

A Boko Haram tevékenységét mutatta be Maiduguri Magyarországon tartózkodó püspöke. A terrorszervezetet testközelből ismerő Oliver Dashe Doeme,elmondta, mi ad nekik erőt a küzdelemhez.

Gyermekeket avat szentté Ferenc pápa

Ma száz éve, hogy a Szűzanya először megjelent három pásztorgyermek előtt a portugáliai Fátimában. Szűz Mária ezt követően még ötször tűnt fel a kisgyerekek előtt, akikre három próféciát is rábízott. Ferenc pápa ma azzal a céllal érkezik a kisvárosba, hogy szentté avassa a jelenések kis tanúi közül Franciscót és Jácintát.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.