2023. március 23., csütörtök, Emőke napja

Címke: Szűz Mária

13 cikk 1/2 oldal

Magyar művészek Szűz Máriát ábrázoló alkotásaiból nyílt kiállítás Krakkóban

Magyar művészek Szűz Máriát ábrázoló alkotásaiból nyílt kiállítás csütörtökön Krakkóban, az érseki palotában. Az eseményen részt vett, és ebből az alkalomból lengyel egyházi vezetőkkel is tárgyalt Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Olvasós Boldogasszony napját ünneplik

A középkorra nyúlik vissza Olvasós Boldogasszony ünnepe, amelyet október 7-én tart a katolikus egyház – mondta Kálmán Peregrin ferences atya, a pasaréti templom plébánosa szombaton az M1 aktuális csatornán.

Nagyboldogasszony-búcsú

Kereken hetven éve, hogy Mindszenty József meghirdette a magyar katolikusoknak a Mária-évet. Ennek megnyitását augusztus 15-re tették.

Máriánk

Miközben a katolikus egyház Szűz Mária halálára és mennybevételére emlékezik a mai napon, a magyarság számára még ennél is többet jelent augusztus tizenötödike.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.