2024. július 18., csütörtök, Frigyes napja

Címke: szüret

39 cikk 1/4 oldal

Kiváló évjáratot hozott az idei szüret

A korán jött nyár és a meleg idő jót tett a termésnek, minőségi és mennyiségi szempontból sincs ok a panaszra, a bőséges hozam ugyanakkor feladta a leckét a pincészeteknek.

Készül az őszi kampány

A turisztikai kampányok azt mutatják be, hogy hazánk egy négy évszakos úti cél, ahol az esztendő minden időszakában érdemes hosszabb-rövidebb, élménydús utazásra indulni.

Rövidesen kaphatók az idei balatoni borok

Jól halad a szüret a boglári borvidéken. Harminchét dél-balatoni település összesen 3200 hektár szőlőskertjében folyik a betakarítás ezekben a hetekben.

Nehéz helyzetben a szőlészek

A tavalyihoz hasonló vagy az alatti árakon indult a szüret, egyáltalán nem követik a szőlőtermelők költségnövekedéseit – írja pénteki számában a Világgazdaság.

Korábban kezdődött a szüret a szekszárdi borvidéken is

A megszokottnál másfél-két héttel korábban kezdődött a szüret a szekszárdi borvidéken is, ahol mennyiségben és minőségben az átlagosnál jobb évjáratra és magasabb felvásárlási árakra számítanak a termelők – mondta a Szekszárdi Borvidéki Tanács elnöke kedden az MTI-nek.
39 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.