2024. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: szűrés

34 cikk 1/4 oldal

Kásler: Ősztől elindul a szűrés

A szűrés a megelőzés egyik legfontosabb eleme, hiszen még a tünetek és panaszok megjelenése előtt kezdhetik el a betegek gyógykezelését.

Gyógyítható a betegség, ha időben felismerik

Hamarosan megérkeznek az 50–70 éves korosztálynak azok a behívólevek, amelyek az országos vastag- és végbélrákszűrésen való részvételre szólítanak fel.

Nemzetközi kerékpártúra a méhnyakrák ellen

A méhnyakrák veszélyeire és megelőzésének fontosságára hívja fel a figyelmet a Ride for Women (R4W) elnevezésű nemzetközi kerékpártúra, amelynek résztvevői szombaton indultak el Budapestről, az Országos Onkológiai Intézet udvarából az utolsó szakasz megtételére.

A méhnyakrák megelőzésében fontos a szűrés

A méhnyakrákszűrés fontosságát hangsúlyozta az Országos Onkológiai Intézet osztályvezető főorvosa kedden az M1 aktuális csatorna műsorában, hozzátéve, hogy ha a betegséget időben észreveszik, akkor az jó eséllyel gyógyítható.

Életeket menthet a vastagbélszűrés

A legújabb hírek szerint augusztus végén valóban elindulhat az országos vastagbélrákszűrési program, amelynek előkészítése még 2016 márciusában kezdődött.
34 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.