2023. március 23., csütörtök, Emőke napja

Címke: szupermarket

7 cikk 1/1 oldal

Véres terrortámadás Franciaországban

Életét vesztette a pénteki dél-franciaországi túszdrámában megsebesült csendőr, aki önként vállalta, hogy a támadóval marad az utolsó túsz elengedéséig.

Vádat emeltek a júliusi hamburgi késés támadás elkövetője ellen

Emberöléssel és hatrendbeli emberölési kísérlettel vádolta meg pénteken a németországi Hamburgban júliusban történt késes támadás elkövetőjét a német szövetségi legfőbb ügyészség, amely szerint a bűncselekmény kiemelt jelentőségű, mert a vádlott a keresztények elleni muszlim háború, a dzsihád részének tekinti a támadást.

Az uniónál lobbizhatnak a lengyelországi multik

Magyar mintára az Európai Bírósághoz fordulhatnak a lengyelországi kiskereskedelemben működő nemzetközi láncok, mivel a lengyel kormány hamarosan különadót tervez kivetni az ottani szupermarketekre. Forgalomarányos és progresszív adókulcsok várnak a nagy láncokra, miközben az alacsony forgalmú kis üzletek semmiképpen nem fognak adót fizetni. Felvetődik a kérdés, a külföldi tulajdonú kereskedelmi vállalatok hogyan fogadják a döntést, tekintve, hogy a hasonló, magyarországi intézkedések kapcsán is az unióhoz fordultak segítségért.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.