2022. június 30., csütörtök, Pál napja

Címke: szúnyog

10 cikk 1/1 oldal

Fontos a megelőzés, a szúnyogok elleni védekezés

A szúnyogok elleni védekezés, a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet az MTI-nek adott csütörtöki nyilatkozatában az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kórházhigiénés és Járványügyi Felügyeleti Főosztályának osztályvezetője a nyugat-nílusi vírus szerbiai megjelenése miatt.

Szúnyogirtás a Dunánál és a nagyobb tavaknál

A Duna mentén a Szigetközben, Budapesten, Dunaújváros térségében és Csongrád megyében. Összesen mintegy 95 ezer hektáron lépnek fel a vérszívók ellen.

Kiváló a Balaton minősége

A vízben lebegő mikroszkopikus algák mennyisége messze az egészségügyi határérték alatt maradt, annak ötödét sem érte el.

Folytatódik a szúnyogírtás

Folytatja a központi szúnyoggyérítési programot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Ezen a héten Fejér, Győr-Moson-Sopron, Vas, Baranya, Komárom-Esztergom, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyében, valamint Budapesten irtják a rovarokat – tájékoztatta az OKF helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Malajziában is megjelent a zikavírus

Malajziában is felütötte a fejét a zikavírus: az érintett egy nő, aki korábban a több mint száz zikavírusos megbetegedést regisztráló Szingapúrban töltött néhány napot – jelentették csütörtökön a délkelet-ázsiai ország egészségügyi hatóságai.

Heteken át kimutatható a zikavírus a vizeletben és a spermában

Heteken át kimutatható a zikavírus a vizeletben és a spermában néhány esetben, tehát lehetséges, hogy a zikaláz heveny tüneteinek elmúlása után is fennáll a nemi érintkezéssel átadott fertőzés veszélye – mondta a Müncheni Egyetem fertőző és trópusi betegségekkel foglalkozó szakembere.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.