2019. július 17., szerda, Endre, Elek napja

Címke: szunnita

14 cikk 1/2 oldal

Szakértő: az iraki szunniták nem bíznak a bagdadi kormányban

Az iraki szunniták számára az Iszlám Állam nevű terrorszervezet volt a kisebbik rossz a bagdadi síita kormány mellett, amelyben továbbra sem bíznak meg – mondta Szalai Máté, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Ismét háborúval fenyegeti egymást Irán és Szaúd-Arábia

Gyakorlatilag teljes megsemmisüléssel fenyegette meg Hoszein Dehgán iráni védelmi miniszter hétfőn Szaúd-Arábiát, válaszul arra, hogy a szaúdi helyettes trónörökös a múlt héten arról beszélt, Rijád nem fogja megvárni, míg megtámadják, hanem arra fog törekedni, hogy ne Szaúd-Arábiában, hanem Iránban legyen harc.

Mag és háló

Az Iszlám Állam zászlóbontása és gyors sikerei meglepetésként érték a nyugati közvéleményt. A jelenség hátterében álló okok azonban évek óta ismertek szakértői berkekben.

Obama Rijádban találkozott a szaúdi uralkodóval

Közel-keleti és európai körútja első állomásaként szerdán Szaúd-Arábiába érkezett Barack Obama amerikai elnök, aki kétórás találkozót folytatott Szalmán bin Abdel-Azíz szaúdi uralkodóval a szunnita királyság fővárosában, Rijádban.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.